Γερμανίδες τουρίστριες “έφαγαν πόρτα” από την Ακρόπολη λόγω ενδυμασίας – Τι υποστηρίζουν οι ίδιες

Uncategorized

Το ταξίδι τους στην Ελλάδα και την… πόρτα που έφαγαν στην Ακρόπολη, επειδή δεν ήταν κατάλληλα ενδεδυμένες, σχολίασαν οι Γερμανίδες τουρίστριες που πριν από λίγες ημέρες δεν κατάφεραν να κάνουν την προγραμματισμένη τους επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο.

«Είπαν ότι είμαστε πολύ γυμνές»
«Η κυρία στην είσοδο μας είπε ότι δεν ήμασταν ντυμένες κατάλληλα, ότι είμαστε πολύ γυμνές» προσθέτει η δεύτερη από τις τέσσερις Γερμανίδες τουρίστριες, η Ντεζιρέ Κένινγκ.

«Δεν είναι αλήθεια. Σύντομα πολλοί άλλοι με λιγότερα ρούχα ή φορώντας σορτς μπήκαν στο χώρο. Θέλαμε να δείξουμε πόσο όμορφη είναι η ιστορία της χώρας σας και να εκφράσουμε το σεβασμό μας. Δεν είχαμε πρόθεση να κάνουμε κάτι κακό, απλώς διασκεδάζαμε. Καμία από εμάς δεν ήταν αγενής ή πιωμένη, το οποίο θα καταλάβαινα ως αιτία άρνησης της εισόδου. Κι όμως», συμπληρώνει.

«Δεν μας επέστρεψαν τα χρήματα», λένε οι τουρίστριες
Εκτός από την… πόρτα που έφαγαν, η κυρία Κένινγκ καταγγέλλει ακόμα ότι οι υπεύθυνοι αρνήθηκαν να τους επιστρέψουν τα χρήματα για τα εισιτήρια τα οποία είχαν κλείσει online.

«Δεν μας άφηναν να μπούμε μέσα και αρνήθηκαν να μας δώσουν τα χρήματα. Νομίζω ότι αυτή η συμπεριφορά αυτή ήταν ρατσιστική. Δεν μπορώ να βρω άλλη αιτία. Στο χώρο υπήρχαν πολλές πινακίδες: Μην τρώτε παγωτό, μην φέρνετε σκυλιά κλπ. Πουθενά δεν υπήρχε σήμανση για το ντύσιμο. Γι’ αυτό το ταξίδι ξοδέψαμε 2.500 ευρώ και μόνο για την επίσκεψη στην Ακρόπολη 200 ευρώ. Είχαμε κανονίσει το φωτογράφο, είχαμε φτιάξει τα ρούχα, το περιμέναμε τόσο καιρό. Και όμως δεν μας ζήτησαν μια συγγνώμη Ήταν κρίμα την πρώτη μου φορά στην Αθήνα , σε ένα κατά τα άλλα όμορφο ταξίδι, να έχω αυτή την εμπειρία» λέει η κυρία Κένιγνκ, για χάρη της οποίας έγινε το ταξίδι των τεσσάρων Γερμανίδων στην Αθήνα επειδή παντρεύεται στις 22 Ιουνίου.

Τι υποστηρίζουν οι αρμόδιοι
Απεναντίας, όσο αναφορά το «άκυρο» που έφαγαν οι τουρίστριες, οι αρμόδιοι υποστηρίζουν ότι η απαγόρευση έγινε επειδή οι Γερμανίδες είχαν μαζί τους επαγγελματία φωτογράφο χωρίς να διαθέτουν σχετική άδεια. Καταληκτικά, σημειώνεται ότι κύκλοι του υπουργείου Πολιτισμού τόνισαν ότι οι επαγγελματικές φωτογραφίσεις στο χώρο πρέπει να εγκρίνονται από την Εφορία Αρχαιοτήτων και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Πηγή: europostΔιαβάστε περισσότερα